Leave Your Message
Nyheter Kategorier
Utvalda nyheter

Lamine Yamal: Spanien slår Frankrike för att nå finalen i EM 2024 efter historiskt mål från 16-åringen

2024-07-29

(CNN) — Lamine Yamal skrev historia genom att bli den yngsta spelaren att göra mål i ett herr-EM när Spanien gick förbi Frankrike med 2-1 för att nå söndagens EM 2024-final.

Frankrike tog ledningen inom 10 minuter efter att Randal Kolo Muani headade hem från Kylian Mbappés inlägg, men Spanien kvitterade strax därefter tack vare 16-årige Yamals fantastiska insats på lång håll.

Dani Olmo producerade sedan en briljant egen insats mindre än fem minuter senare för att sätta Spanien i ledningen och det var en fördel som La Roja försvarade stoiskt fram till fulltidssignalen.

Tisdagens seger innebär också att Spanien blir det första laget att vinna sex raka matcher i en enda EM-turnering.

Luis de la Fuentes lag kommer nu att möta antingen Nederländerna eller England, som spelar på onsdag, i finalen när Spanien går på jakt efter en fjärde Euro-krona.

Yamal, som fick utmärkelsen för matchens man för sin prestation, firar sin 17-årsdag dagen före finalen och sa att hans "mål" var att fortfarande vara i Tyskland för tillfället.

"Vi var ett mål under och jag fick precis bollen, jag tänkte inte så mycket på det och sköt sedan mot målet", sa han till AFP.

"Vi är väldigt, väldigt nära. [Vi är] med mycket lycka. Det här laget är otroligt. Vi förtjänar det. Ett steg bort från äran.”

Få hade valt Spanien att vinna turneringen, men La Roja har otvetydigt varit det bästa laget vid EM 2024 och har redan skickat ut Tyskland efter förlängning i kvartsfinalen.

Tempot och knep hos Yamal och Athletic Bilbaos 21-årige ytter Nico Williams har varit en av höjdpunkterna i Spaniens turnering – Rodris kontroll på mittfältet är en annan – och paret unga forwards kommer utan tvekan att fortsätta att spela en viktig roll för den landslaget under de kommande åren.