Leave Your Message
Tala Fou Categories
Tala Fou Fa'apitoa

O le umi o fa'atali a Lifter e fa'ataunu'u miti Olimipeka

2024-03-09

O loo tulimatai atu le tagata taalo Rusia i Los Angeles 2028 e tauva i lalo o le fu'a a le atunuu

O lo'o fa'atali umi a Lifter ina ia ausia le Dream2.jpg Olimipeka

O loo talanoa le alii si’isi’i u’amea a Rusia o Oleg Musokhranov ma isi tagata ta’aalo i le taimi o le Ipu a Rusia i Tula ia Ian 28. [Ata/AFP]

O le alii siisii ​​u'amea mamafa o Oleg Musokhranov na ia ta'u atu i le AFP e faapea "E le togi e tagata Rusia le solo", a o ia mafaufau e nofo i fafo i le Olimipeka i Pale i le faaiuga o lenei tausaga.

E ui lava e 33 ona tausaga i le taimi e taamilo ai le 2028, o le siamupini fa a Rusia ua leva ona tulimatai atu i le Olimipeka i Los Angeles i lena tausaga.

“E le o le iuga o le lalolagi,” o lana tala lea.

Fai mai Musokhranov o le a na ona ia mafaufau e tauva i le lomiga o lenei tausaga o le taʻaloga taʻaloga taʻifa pe a fai "na taina le vii a le malo o Rusia ma sa i ai le fuʻa."

E leai foi se tasi o le a faʻaalia i Taaloga a Paris, lea e amata mai ia Iulai 26 e oʻo ia Aukuso 11, ona o tapulaʻa na faʻataʻatia e le International Olympic Committee (IOC) ona o le faʻaauau pea o feeseeseaiga a Rusia ma Iukureini.

O tagata taʻaalo mai Rusia ma Belarus e tatau ona tauva i lalo o fuʻa le tutusa.

"Mo se tagata taʻalo, e matua taua tele le tauva i lalo o lau fuʻa a le atunuʻu ma ia i ai le vii o le atunuʻu," o lana tala lea, aʻo saunoa i le faaiuga o Ianuari i autafa o se tauvaga i Tula, 200 kilomita i saute o Moscow.

Ua taʻusalaina e Rusia le faaiuga a le IOC o se "faailoga tagata".

Na latou faaosofia ai le ita tele o le peresitene o le federasi o le siisii ​​uamea mamafa a Rusia, Maxim Agapitov, o ia lea ua le mafai ona auai tagata taaalo Rusia.

I se tusi na tuʻuina atu i le AFP, o le 53 tausaga le matua sa avea muamua ma siamupini o le lalolagi na faʻatauemu i Taaloga a Paris o se "faʻafiafiaga faʻavalevalea ma faʻanoanoa e faʻailogaina o Taʻaloga Olimipeka".

O lo'o fa'atali umi a Lifter e fa'ataunu'u le miti Olimipeka1.jpg

O le siisii ​​u’amea a Rusia o Oleg Musokhranov e mafanafana mo le — 61kg tauvaga i le Ipu a Rusia i Tula ia Ian 28. [Ata/AFP]

'Fa'amalie na mana'oga'

O Agapitov e matua fa'anoanoa lava ona o se augatupulaga o tagata si'isi'i u'amea mamafa a Musokhranov's vintage atonu o le a le maua nei se Olimipeka.

Fai mai a ia, o le galuega o le si’isi’i u’amea mamafa e “pu’upu’u” ma e “faigata” ona tumau pea i luga mo ni nai tausaga.

"Ae, e mafai," o le faaopoopo lea a Agapitov, ma faia se leo sili atu ona lelei - o ia lava na 27 tausaga ina ua ia manumalo i le pulelaa i le - 91 kilokalama vaega i le 1997 lalolagi siamupini i Chiang Mai, Thailand.

E ioe Musokhranov o le toatele o le au siisii ​​u’amea mamafa i ona tausaga e ta’ua o se aso, ae e talitonu o ia ua lava lona tino e suatia ai, ma le mata i Los Angeles i le fa tausaga.

“Ou te lagona le malosi e pei ona masani ai, e le’i aveesea lava lo’u naunau e tusa ai ma aoaoga,” o le faaaliga lea a le tama o lana fanau teine ​​e toalua.

O le naunautaiga o Musokhranov e faaauau ma maua se Olimipeka e malamalama lelei ona o lona alofa umi i le taaloga, lea na faʻaalia i se avanoa ina ua 11-tausaga le matua, na ia faʻatali mo se uo e faʻauma aʻoaʻoga.

"E faʻalagolago mea uma i lou tino ma lou fiaʻai," o le tala lea a Musokhranov, o le na faʻamalolo mo le tolu masina le doping i le 2013.

"Ua ou fia'ai tele. E leai se isi mea e mafai e le tino ae na o le faamalieina o na manaʻoga," o lana faʻaopoopo mai lea ma le ataata.

E mautinoa lava o le a misia e Paris lana fa'aaliga.

Na te siva i luga o le tulaga ma se vaaiga ulavavale i ona mata, lea na ia fai mai o le tuuina atu o le "mafaufau" o le mafaufau i ana fili.

E mautinoa lava sa aoga i Tula ona, i ni nai minute talu ona talanoa atu i le AFP, na ia manumalo ai i le - 61kg vaega i le Ipu a Rusia.

Ae na ia ta’utino, e faigata ona fa’atatau le tulaga e ono tula’i mai ai e fa’asagatau i fili e le o ni Rusia, ona o le aofa’i o au si’isi’i u’amea fa’ava-o-malo o lo’o feagai nei ma ia ona o mea e tutupu i Iukureini.

Ae ui i lea, o ia o se tagata tioata-afa-tumu.

O lea, e ui atonu e leʻi mafai ona ia faataitai i ana tupua, e pei o le uso a Rusia o Evgeny Chigishev, le pine siliva o le Olimipeka i Taaloga a Beijing i le 2008, po o le siamupini tolu o le Olimipeka a Turkiye Halil Mutlu, ae na te maua le fesoasoani mai i'amea e mafai ona ia saluina. luga.

“E iai a matou Ipu a Rusia, siamupini a Rusia,” o lana tala lea.

"Ia Aperila talu ai na valaaulia ai i matou i Venesuela."

Na ave e Musokhranov auro i Caracas - ma o le a le mea na te le tuuina atu mo lena mea o le taunuuga lea i Los Angeles i le 2028.