Leave Your Message
Tala Fou Categories
Tala Fou Fa'apitoa

Lamine Yamal: Ua manumalo Sepania i Farani e oo atu i le Euro 2024 mulimuli ina ua maeʻa sini iloga mai le 16 tausaga le matua

2024-07-29

1.jpg

 

(CNN) - Na faia e Lamine Yamal le tala faasolopito e ala i le avea ma tagata taalo pito i laitiiti na sikoa i se siamupini a alii i Europa a o manumalo Sepania i Farani 2-1 e oo atu ai i le faaiuga o le Euro 2024 i le Aso Sa.

 

Na taulamua Farani i totonu ole 10 minute talu ona toe sau Randal Kolo Muani i le fale mai le koluse a Kylian Mbappé, ae na ausia e Sepania le sikoa i le taimi lava na uma ai le faafetai i le taumafaiga mataina mamao a Yamal e 16 tausaga.

 

Na faia e Dani Olmo se taumafaiga malosi i lalo o le lima minute mulimuli ane e tuu ai Sepania i le taʻimua ma o se avanoa na puipuia ai e La Roja seʻia oʻo i le taimi atoa.

 

O le manumalo foi o le Aso Lua o lona uiga ua avea ai Sepania ma au muamua e manumalo i taaloga sa'o e ono i se taamilosaga siamupini a Europa e tasi.

 

O le au a Luis de la Fuente o le a feagai nei ma Netherlands po o Egelani, lea e taaalo i le Aso Lulu, i le faaiuga a o agai atu Sepania e saili se pale lona fa Euro.

 

O Yamal, o le na ia mauaina le faailoga o le alii o le taaloga mo lana faatinoga, na faamanatuina lona 17 tausaga i le aso ao lumanai le faaiuga ma fai mai o lana "sini" o le i ai pea i Siamani mo lea faamoemoe.

 

"Sa matou paʻu i lalo ma naʻo loʻu mauaina o le polo, ou te leʻi mafaufau tele i ai ona ou fana lea i le sikoa," o lana tala lea, i le AFP.

 

“Matou te matua vavalalata lava. Ua [tatou] ma le fiafia tele. E le talitonuina lenei au. Tatou te tatau ai. E tasi le laa ese mai le mamalu.”

 

E toaitiiti na filifilia Sepania e manumalo i le taamilosaga, ae o La Roja e mautinoa lava o le au sili ona lelei i le Euro 2024 ma ua uma ona auina atu le au Siamani ina ua maeʻa le taimi faaopoopo i le quarterfinals.

 

O le saoasaoa ma le togafiti a Yamal ma Athletic Bilbao e 21 tausaga le matua o Nico Williams o se tasi lea o mataʻina o le taamilosaga a Sepania - o le pulea e Rodri i le ogatotonu o le isi lea - ma o le paga o le a le masalomia le faaauau pea ona faia se sao taua mo le 'au a le atunuu i tausaga a sau.