Leave Your Message
Tala Fou Categories
Tala Fou Fa'apitoa

Ta'aloga a le Malo o le Taumalulu a Saina ua tapunia ma le pa'i

2024-03-09

Ta'aloga a le National Winter Games a Saina ua tapunia i se bang01.jpg

Ua tuutuu i lalo le fu'a a le National Winter Games a Saina i le sauniga faaiu o ta'aloga lona 14 a Saina i le Taumalulu i Hulun Buir, North China's Inner Mongolia autonomous region, Feb 27, 2024. [Ata/Xinhua]

HOHHOT - Ua tineia le mumū o Ta'aloga Taumalulu lona 14 a Saina i totonu o le itulagi tuto'atasi o Inner Mongolia, ma fa'aitiitia ai le pupuni o lana ta'aloga muamua i le taumalulu ina ua mae'a Beijing 2022.

Ina ua mae'a fa'ai'uga uma o pine, na faia ai loa le sauniga fa'ai'u i le po o le Aso Lua i le fale mata'aga ua tumu atoa i le Inner Mongolia's Hulunbuir, lea o lo'o tumau pea le naunau mai Ta'aloga i le Taumalulu lea e fa'aalia ai le silia ma le 3,000 tagata ta'a'alo o lo'o tauva i ta'aloga e 176.

Gao Zhidan, faatonu o le General Administration of Sport of China, na ia faailoa mai le tapunia o Taaloga, ma taʻua ai "o se mea matagofie, felagolagomai, e totonugalemu tagata ma le tamaoaiga o le aisa ma le kiona."

Na ia fa’ailoa o Ta’aloga ua fesoasoani i le fa’atupuina o taleni fa’atauva’a ma fa’aleleia atili ai le fa’aleleia atili o ta’aloga aisa ma le kiona i Saina.

E 35 le aofa'i o aumalaga i le atunu'u na auai i Ta'aloga, ma e 30 o latou, e aofia ai itumalo i saute e pei o Guangdong ma Jiangsu, na fa'aputuina pine. O fuainumera uma e lua na fiafia i si'itaga tetele pe a faatusatusa i le lomiga talu ai.

O isi Taaloga o le a faia i le itu i sasae o Saina Liaoning Province i le 2028. Ma o lona laumua o Shenyang o le a avea ma uluai aai Saina e talimalo uma i Taaloga a le Atunuu ma Taaloga Taumalulu a le Atunuu.

Mo le tele o tagata ta'a'alo mata'ina, e aofia ai le siamupini o le Olimipeka Su Yiming ma Gao Tingyu na toe mauaina auro i Ta'aloga, sa avea o se laasaga taua o tapenaga a'o le'i aga'i atu i luma i le 2026 Milano-Cortina Winter Olympics.

Ma o le malosi o le a tausia lelei, e pei ona fai mai Zhang Xin, o se ofisa ma le General Administration of Sport of China, o le a amata ona latou faʻalogo mo le 2026 Winter Olympics i le taimi lava e maeʻa ai Taʻaloga a le Atunuʻu.

"O le a matou avea Taaloga a le Atunuʻu o se avanoa e faʻamalosia ai le toe fuataʻiina o faiga faʻavae ma faʻaogaina faiga e saunia lelei ai mo le Olimipeka o le Taumalulu 2026, faʻateleina le auai i taʻaloga taumalulu ma faʻaleleia atili le atinaʻeina o pisinisi taʻaloga taumalulu," o le tala lea a Zhang.