Leave Your Message
Nyheter Kategorier
Utvalgte nyheter

Lamine Yamal: Spania slår Frankrike for å nå EM 2024-finalen etter historisk mål fra 16-åringen

2024-07-29

(CNN) — Lamine Yamal skrev historie ved å bli den yngste spilleren til å score i et EM for menn da Spania gikk forbi Frankrike 2-1 for å nå søndagens Euro 2024-finale.

Frankrike tok ledelsen innen 10 minutter etter at Randal Kolo Muani headet hjem fra Kylian Mbappés innlegg, men Spania utlignet kort tid etter takket være 16 år gamle Yamals fantastiske langdistanseinnsats.

Dani Olmo produserte deretter en strålende egeninnsats mindre enn fem minutter senere for å bringe Spania i ledelsen, og det var en fordel La Roja forsvarte stoisk frem til fulltids fløyta.

Tirsdagens seier betyr også at Spania blir det første laget som vinner seks strake kamper i en enkelt EM-turnering.

Luis de la Fuentes lag møter nå enten Nederland eller England, som spiller på onsdag, i finalen når Spania går på jakt etter en fjerde Euro-krone.

Yamal, som fikk prisen for kampens mann for sin prestasjon, feirer sin 17-årsdag dagen før finalen og sa at hans "mål" var å fortsatt være i Tyskland for anledningen.

"Vi var et mål under, og jeg fikk akkurat ballen, jeg tenkte ikke så mye på det og skjøt så mot mål," sa han til AFP.

«Vi er veldig, veldig nære. [Vi er] med mye lykke. Dette laget er utrolig. Vi fortjener det. Ett skritt unna ære.»

Få hadde valgt Spania til å vinne turneringen, men La Roja har vært det utvetydige beste laget i EM 2024 og har allerede sendt vert Tyskland etter ekstraomganger i kvartfinalen.

Tempoet og triksingen til Yamal og Athletic Bilbaos 21 år gamle kantspiller Nico Williams har vært et av høydepunktene i Spanias turnering – Rodris kontroll på midtbanen er en annen – og paret unge spissspillere vil utvilsomt fortsette å spille en viktig rolle for klubben. landslaget i årene som kommer.