Leave Your Message
Nieuwscategorieën
Uitgelicht nieuws

Lamine Yamal: Spanje verslaat Frankrijk en bereikt finale Euro 2024 na historisch doelpunt van 16-jarige

29-07-2024

(CNN) – Lamine Yamal heeft geschiedenis geschreven door de jongste speler te worden die scoorde op een Europees kampioenschap voor mannen, toen Spanje met 2-1 voorbij Frankrijk ging om de finale van het EK 2024 van zondag te bereiken.

Frankrijk kwam binnen tien minuten op voorsprong nadat Randal Kolo Muani naar huis kopte na een voorzet van Kylian Mbappé, maar Spanje kwam kort daarna op gelijke hoogte dankzij de verbluffende afstandsinspanning van de 16-jarige Yamal.

Dani Olmo produceerde minder dan vijf minuten later een briljante poging om Spanje op voorsprong te zetten en het was een voordeel dat La Roja stoïcijns verdedigde tot het fluitsignaal.

De overwinning van dinsdag betekent ook dat Spanje het eerste team wordt dat zes wedstrijden op rij wint op één EK-toernooi.

De ploeg van Luis de la Fuente zal het nu opnemen tegen Nederland of Engeland, die woensdag spelen, in de finale, terwijl Spanje op zoek gaat naar een vierde EK-kroon.

Yamal, die de prijs voor de man van de wedstrijd in ontvangst nam voor zijn optreden, viert de dag voor de finale zijn 17e verjaardag en zei dat het zijn “doel” was om voor de gelegenheid nog in Duitsland te zijn.

"We stonden één doelpunt achter en ik kreeg de bal, ik dacht er niet veel over na en schoot toen richting doel", zei hij tegen AFP.

“We zijn heel, heel dichtbij. [We zijn] met veel geluk. Dit team is ongelooflijk. Wij verdienen het. Eén stap verwijderd van glorie.”

Weinigen hadden Spanje uitgekozen om het toernooi te winnen, maar La Roja was onmiskenbaar het beste team op het EK van 2024 en versloeg gastland Duitsland al na verlengingen in de kwartfinales.

Het tempo en het bedrog van Yamal en Athletic Bilbao's 21-jarige vleugelspeler Nico Williams zijn een van de hoogtepunten van het Spaanse toernooi geweest – Rodri's controle op het middenveld is een andere – en het paar jonge aanvallers zal ongetwijfeld een cruciale rol blijven spelen voor de club. nationale team in de komende jaren.