Leave Your Message
Categorías de noticias
Noticias destacadas

Lamine Yamal: España vence a Francia e chega á final da Eurocopa 2024 tras o histórico gol dun mozo de 16 anos

29-07-2024

(CNN) - Lamine Yamal fixo historia ao converterse no xogador máis novo en marcar nun Campionato de Europa masculino cando España superou a Francia por 2-1 para chegar á final da Eurocopa 2024 do domingo.

Francia púxose por diante aos 10 minutos despois de que Randal Kolo Muani rematase de cabeza un centro de Kylian Mbappé, pero España empatou o marcador pouco despois grazas ao impresionante esforzo a longo distancia de Yamal, de 16 anos.

Dani Olmo fixo un brillante esforzo en menos de cinco minutos despois para poñer a España en vantaxe e foi unha vantaxe que La Roja defendeu estoicamente ata o asubío do tempo completo.

A vitoria deste martes tamén significa que España se converte no primeiro equipo en gañar seis partidos consecutivos nun único torneo da Eurocopa.

O conxunto de Luis de la Fuente enfrontarase agora a Holanda ou a Inglaterra, que disputan o mércores, na final mentres España vai en busca da cuarta coroa da Eurocopa.

Yamal, que recolleu o premio ao home do partido pola súa actuación, celebra o seu 17 aniversario o día antes da final e dixo que o seu "obxectivo" era seguir en Alemaña para a ocasión.

"Estabamos un gol abaixo e acabo de recibir o balón, non pensei moito niso e despois tirei cara á portería", dixo a AFP.

"Estamos moi, moi preto. [Estamos] con moita felicidade. Este equipo é incrible. Merecémolo. A un paso da gloria".

Poucos elixiran a España para gañar o torneo, pero La Vermella foi inequívocamente o mellor equipo da Eurocopa 2024 e xa enviou a Alemaña anfitriona tras a prórroga dos cuartos de final.

O ritmo e o engaño de Yamal e o lateral do Athletic de Bilbao, Nico Williams, de 21 anos, foron un dos momentos destacados do torneo español -o control de Rodri no medio campo é outro- e a parella de novos dianteiros sen dúbida seguirá xogando un papel fundamental para o equipo. selección nacional nos próximos anos.