Leave Your Message
Uutiset luokat
Suositellut uutiset

Lamine Yamal: Espanja voitti Ranskan ja pääsi EM 2024 -finaaliin 16-vuotiaan historiallisen maalin jälkeen

29.7.2024

(CNN) – Lamine Yamal teki historiaa tullessaan nuorin pelaaja, joka on tehnyt maalin miesten EM-kisoissa, kun Espanja voitti Ranskan 2-1 ja eteni sunnuntain EM-finaaliin.

Ranska siirtyi johtoon 10 minuutin sisällä sen jälkeen, kun Randal Kolo Muani puski kotiin Kylian Mbappén keskityksestä, mutta Espanja tasoitti pisteet pian sen jälkeen 16-vuotiaan Yamalin upean pitkän kantaman ponnistelun ansiosta.

Dani Olmo teki sitten oman loistavan ponnistuksensa alle viisi minuuttia myöhemmin saadakseen Espanjan johtoon, ja se oli etu, että La Roja puolusti stoiasti koko ajan vihellykseen asti.

Tiistain voitto tarkoittaa myös, että Espanjasta tulee ensimmäinen joukkue, joka on voittanut kuusi ottelua peräkkäin yhdessä EM-turnauksessa.

Luis de la Fuenten joukkue kohtaa nyt finaalissa joko Alankomaiden tai Englannin, jotka pelaavat keskiviikkona, kun Espanja hakee neljättä eurokruunua.

Jamal, joka poimi ottelun miehen palkinnon suorituksestaan, juhlii 17-vuotissyntymäpäiväänsä päivää ennen finaalia ja sanoi, että hänen "tavoitteensa" oli olla vielä Saksassa tätä tilaisuutta varten.

"Olimme maalin alapuolella ja sain vain pallon, en ajatellut sitä paljon ja sitten ammuin kohti maalia", hän sanoi AFP:lle.

"Olemme hyvin, hyvin läheisiä. [Olemme] paljon onnellisia. Tämä joukkue on uskomaton. Me ansaitsemme sen. Yhden askeleen päässä kunniasta."

Harvat olivat valinneet Espanjan turnauksen voittajaksi, mutta La Roja on ollut yksiselitteisesti paras joukkue Euro 2024:ssä ja on jo lähettänyt isäntänsä Saksan puolivälierän jatkoajan jälkeen.

Yamalin ja Athletic Bilbaon 21-vuotiaan laitahyökkääjän Nico Williamsin vauhti ja temppu ovat olleet yksi Espanjan turnauksen kohokohdista – Rodrin hallinta keskikentällä on toinen – ja nuorella hyökkääjäparilla on epäilemättä jatkossakin tärkeä rooli. maajoukkueeseen tulevina vuosina.