Leave Your Message
Categories de notícies
Notícies destacades

Lamine Yamal: Espanya guanya França per arribar a la final de l'Eurocopa 2024 després d'un gol històric d'un jove de 16 anys

29-07-2024

(CNN) — Lamine Yamal va fer història en convertir-se en el jugador més jove a marcar en un campionat d'Europa masculí, ja que Espanya va superar França per 2-1 per arribar a la final de l'Eurocopa 2024 de diumenge.

França s'ha posat per davant als 10 minuts després que Randal Kolo Muani hagués rematat de cap amb una centrada de Kylian Mbappé, però Espanya ha empatat el marcador poc després gràcies a l'impressionant esforç de Yamal, de 16 anys, a llarg termini.

Aleshores Dani Olmo va fer un brillant esforç propi menys de cinc minuts després per posar Espanya al capdavant i va ser un avantatge que La Roja va defensar estoicament fins al xiulet del temps complet.

La victòria de dimarts també significa que Espanya es converteixi en el primer equip que guanya sis partits seguits en un únic campionat d'Europa.

El conjunt de Luis de la Fuente s'enfrontarà ara a Holanda o Anglaterra, que jugaran dimecres, a la final, mentre Espanya va a la recerca d'una quarta corona de l'Eurocopa.

Yamal, que va recollir el premi a l'home del partit per la seva actuació, celebra el seu 17è aniversari el dia abans de la final i va dir que el seu "objectiu" era seguir sent a Alemanya per a l'ocasió.

"Estàvem un gol per sota i acabo de rebre la pilota, no hi vaig pensar gaire i després vaig disparar cap a la porteria", va dir a l'AFP.

“Estem molt, molt a prop. [Estem] amb molta felicitat. Aquest equip és increïble. Ens ho mereixem. A un pas de la glòria".

Pocs havien triat Espanya per guanyar el torneig, però La Roja ha estat inequívocament el millor equip de l'Eurocopa 2024 i ja ha enviat l'amfitriona Alemanya després de la pròrroga dels quarts de final.

El ritme i l'engany de Yamal i l'extrem de 21 anys de l'Athletic de Bilbao, Nico Williams, han estat un dels punts forts del torneig espanyol –el control de Rodri al mig del camp és un altre– i la parella de joves davanters, sens dubte, seguirà jugant un paper fonamental per a la equip nacional en els propers anys.